Den třetí – Lord of the rings maker, WoW museum, Nelson lakes

Ráno když jsme se probudili v naší malé „kajutě“, do syta se nasnídali a zjistili, že venku počasí nic moc. Nikam jsme nepospíchali. Až někdy po jedenácté jsme se vypakovali z toho našeho kouzelného backapackeru a šli se za deště podívat do města, kde jsme navštívili obchod se šperky, vytvořené přímo tím člověkěm, který vyrobil slavný prsten z Pána prstenu, toho chlápka jsme i viděli, takový staroušek vzadu za obchodem v takové dílničce si cosi vyráběl. Obchůdek byl velice malý a taky velice drahý. Pani nám ukázala tři slavné prsteny ve třech limitovanych velikostích, největší měl asi 25cm v průměru. Tak jsme se u nich nafotili ještě se trošku po rozhlédli, rozloučili se a šli si projít centrum Nelsonu. Je to takové městečko lázeňského typu, plné obchodů a kaváren.

Dále jsme se díky špatnému počasí rozhodli navštívit WoW museum též v Nelsonu. Vstup stál 22 dolaru. Můžete v něm vidět výstavu zajímavých modelů (oblečení) z každoroční mezinárodní soutěže návrhařů a dále historická slavná auta. Nebylo to špatné ale za ty peníze, no já přijela na Zéland hlavně za přírodou =).  Ale když prší

Po návštěvě muzea jsme vyrazili směr Nelson lakes. Původní plán byl, že tam přespíme a druhý den si dáme nějaký track. U jezer bylo ještě hnusnější počasí jak v Nelsonu a ještě k tomu děsná kosa. Rozhodli jsme se tedy vyrazit dál.. Jeli jsme a jeli jsme až jsme nakonec někde zaparkovali, zjistili jsme,že je už i docela teplo a přespali v autě.